Strategische samenwerking Vendrig en WAUWcloset levert bijdrage aan duurzamere modeindustrie

In januari 2020 is Vendrig een strategische samenwerking met WAUWcloset aangegaan. De kennis die Vendrig in de afgelopen 60 jaar heeft opgebouwd in het verhuren van bedrijfskleding gaan wij nu voor consumenten in de vrouwenmodemarkt toepassen. Vendrig investeert in WAUWcloset, de startup die een heel nieuw concept voor de verhuur van vrouwenkleding in Nederland uitrolt. Het is idee is om een soort Netflix voor vrouwenkleding te worden.

WAUWcloset biedt vrouwen een alternatief voor het kopen van kleding door deze te huren. Zo kunnen zij miskopen voorkomen en veel verschillende kledingstukken duurzaam uitproberen. Dit voorkomt “triple fashion waste”: de verspilling van grondstoffen, ruimte en tijd.

De samenwerking tussen Vendrig en WAUWcloset creëert synergiën op het gebied van reiniging, voorraadbeheer, logistiek en retourlogistiek, drager beheersystemen en de toegang tot de kledingindustrie. Door de bundeling van deze krachten is het mogelijk een verhuurplatform te bouwen dat snel opgeschaald kan worden.