Duurzame mode? 5 redenen om te huren!

Word jij soms ook gek van al die kleren die geen plekje meer hebben in je kast? Je hebt veel kleding, maar er is een hoop die je niet meer draagt. Mode verandert snel en vaak en je smaak natuurlijk ook. Er is hier een makkelijke oplossing voor, namelijk kleding huren. Hier zijn 5 redenen om kleding te huren. 

 

Duurzame mode 

Een belangrijke reden van kledingverhuur is ten eerste duurzaamheid. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Een kast vol met kleding is niet goed voor het milieu. Wij, als vrouwen in Nederland, droegen in het afgelopen jaar, maar 29% uit onze kledingkast. 71% blijft ongedragen. Mondiaal wordt 20% van de watervervuiling, 30% van het plastic in de oceaan en 8% van de CO2-uitstoot veroorzaakt door de mode-industrie. Volgens MilieuCentraal kun je bijna 40 kg CO2 per jaar besparen door 6 kledingstukken minder te kopen. Als iedere Nederlander dat zou doen scheelt het net zoveel CO2-uitstoot in een jaar, als 85000 keer met de auto rond de wereld. Duurzame mode is dus mogelijk.  

Eindeloze kledingkast 

Ten tweede kan je je kledingkast door blijven wisselen. Dat is heel leuk! Als je een kledingstuk koopt, kan het snel zo zijn dat je erop uitgekeken raakt. Je smaak wisselt. Als je kleding koopt, zit je er als het ware aan "vast”. Bij kledingverhuur kan je dus blijven wisselen. Als je de ene week helemaal dol bent op groen, maar je de andere week liever rood draagt, is dat geen probleem. Je kledingkast wordt oneindig, met kleding waar je je op dat moment het fijnst bij voelt.  

 

Blijf experimenteren 

Een andere reden om te huren wat aansluit bij de vorige, is experimenteren. Vraag jij je soms af hoe het eruit gaat zien als je rood met roze draagt? Of hoe jij er uit ziet met net die andere kleur blauw? Bij kledingverhuur is het makkelijk om te experimenteren. Als je het uiteindelijk toch niet helemaal jouw ding vindt, kan je gewoon weer iets anders huren. Misschien vind je wel een combinatie die je nooit had verwacht te dragen! 

 

Een stuk betaalbaarder  

Daarnaast is het ook betaalbaarder. Dat is natuurlijk niet onbelangrijk. Als je gaat voor kledingverhuur betaal je uiteindelijk een stuk minder. Je hoeft dan niet steeds een nieuw kledingstuk te kopen om vervolgens het niet erg vaak te dragen. Huren geeft bijvoorbeeld ook de optie om een designeroutfit te dragen. Designerkleding kan vaak prijzig zijn, maar wel leuk om te dragen. Het is mogelijk om dit een stuk goedkoper te doen, door dus te huren. Niet alleen designerkleding kan je huren. Je kan ook bij sommige kledingleaseplatformen, dagelijkse kleding huren. Een voorbeeld hiervan is WAUWcloset (WAUWcloset - kledingverhuur voor vrouwen). Je kan hier kleding leasen die je voor alles kan gebruiken. Voor bijvoorbeeld werk, een dagje uit en ook gewoon voor natuurlijk lekker thuis op de bank 

 

Makkelijker kan bijna niet! 

Ten slotte is het ook erg makkelijk. Bij kledingverhuur hoef je vaak zelf nauwelijks wat te doen. Bij WAUWcloset kan je bijvoorbeeld 2 tot 8 kledingstukken per maand leasen. Het wordt gratis gereinigd en naar je toe gebracht. Zelf hoef je alleen maar leuke kledingstukken uit te kiezen die bij jou passen. De rest wordt allemaal geregeld. Dit maakt het voor jou een stuk makkelijker. 

 

Al met al zijn er dus genoeg redenen om het huren van kleding eens uit te proberen. Duurzame mode kan en het kan ook nog eens erg leuk zijn. Er zitten veel voordelen aan vast en het kan je blijven verassen. Kortom, geef jouw kledingkast ook een boost zonder dat hij uitpuilt.